Ново в магазин УмеяОцвети според числото

Оцвети според числото е полезно занимание за упражняване на броенето и връзката между количество и число. Заниманието е полезно с това, че е нагледен пример за сравнение на числата. Правейки задачите, детето индиректно ще осъзнае, че редицата на големите числа е по-дълга, т.е колкото е по-голямо едно число, толкова и количеството е по-голямо.

С подобни занимания развиваме и визуалната памет на детето – две значи 2 ябълки, шест означава 6 ябълки. Така мъникът ще направи връзката между бройката и цифрата. В ранна детска възраст ученето на цифрите, трябва да бъде съчетано с учене на съответната бройка. Иначе числото 2 ще си бъде просто един символ и детето няма да го свързва с 2 ябълки.

Математиката не е нещо, което трябва да се прочете и запомни, тя трябва да се разбере. Колкото повече практични задачи се дават на детето, толкова по-развито математическо и логическо мислене ще има.

Файлове за сваляне:

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Абонирай се за известия
Получавайте известия от Умея на електронната си поща.
магазин УМЕЯ

umeia.com on facebook
Контакти

За въпроси, коментари, мнения и всичко, което Ви вълнува относно детското образование, развиващи играчки, възпитание и ранно развитие

Пишете на:

office@umeia.com