Играчки, насърчаващи децата да се развиват

http://www.umeia-shop.com/labirinti/1277-lucyleo-ll185-magniten-labirint.html

Играчката, която виждате на картинката, няма екран, на който да има подвижни картинки, не издава звук, не пее, не е лъскава, не се движи. Изброените до тук дейности карат детето да бъде пасивен наблюдател. То просто седи и гледа, как играчката извършва всички тези дейности, и единственото, което научава е да седи и гледа.

От друга страна – същата играчка – лабиринт, има топчета, които някой дрябва да раздвижи, има улейчета, по които трябва да минат топчетата, има зададена цел, която трябва да се постигне – топчетата трябва да се придвижат от единия край на лабиринта, до другия.

Дървеният лабиринт има дървена писалка, която трябва да се използва, ако искаме играчката да се движи. Писалката, трябва да се хване по правилният начин, за да може магнита да улови топчетата, което способства за развитието на правилен захват. Това от своя страна ще се отрази в последствие върху начина, по който детето държи химикала и пише.

Магнитната играчка има ниво на трудност, което предизвиква малчуганите да мислят и тренират сръчността си. Може да се използва за различни игри и не на последно място е забавна, което привлича децата да играят с нея.

Това е играчка, която стимулира детето да се развива, докато играе!