4 години5 години6 годиниАрт заниманияОцветиПластилинПролет за оцветяванеРазвитиеТворчествоФина моторика

Цъфнало клонче за оцветяване и декориране с пластилин

В днешната статия ще намерите шаблон за оцветяване и декориране с пластилин с пролетна тематика.

Работният лист е с клонче с цветове, които детето трябва да оцвети, а кръгчетата трябва да декорира с пластилин. За целта прави топчета от пластилин, които залепя върху кръговете в листа. Покажете на детето как да направи това – откъсва малко парче пластилин, което оформя на кръгче с трите пръста (палец, показалец и среден пръст – това са пръстите, с които пишем, а заниманието е насочено да развие тяхната сръчност). След това топчето се слага върху кръга и се натиска, така че да се залепи.

Първо трябва да се оцветят цветчетата, а след това да се залепи пластилинът, иначе топчетата ще пречат при оцветяването.

Ако искате заниманието да е и с образователен характер, покажете на детето какви на цвят са цъфналите дръвчета през пролетта – има дървета с бели цветове и такива с розови. За целта се разходете в парка и разгледайте дръвчетата или намерете картинки в интернет, които детето да разгледа и да зададе въпросите, които го вълнуват.

Също така може да обърнете внимание на детето, че върху пролетните клончета има цветове и пъпчици, които ще се превърнат в цветове. След цветовете се оформят плодовете на дърветата, които през лятото и есента ние берем. Така детето ще научи за жизнения цикъл на плодовете.

Заниманието е с развиващ характер – да се предостави шаблон, с който детето да играе с пластилин. Пластилинът е много полезен за детското развитие и може да се използва за различни игри, които ще помогнат на детето да развие различни полезни умения – фина моторика, координация, сръчност, сила на пръстите, с които се пише и т.н

Днешният шаблон има за цел да даде практическо занимание с развиващ характер. Така детето ще се развива, докато играе.

Играчки за развитие на фината моторика

Пластилин и аксесоари за игра