3 години4 години5 години6 годиниНа пазарРазвитиеФина моторика

Играчки за сръчност и баланс

Сръчността и балансирането на ръката са свързани с фината моторика. Играчките за баланс са сравнително нов продукт и имат за цел да тренират сръчността и координацията на ръката. Подходящи са както за малки деца – 3 годишни, ката и за по-големи 7-8+ години. Заниманията са под формата на игра, която може да се направи и като съревнование между 2 души.

Играчките за баланс са съставени от основа и части за подреждане върху основата, така че да се задържат върху нея. В клипчето може да видите, как става това.

Фините двигателни умения влияят на много важни процеси в развитието на детето – речеви способности, внимание, мислене, координация, наблюдение, памет (зрителна и двигателна), концентрация и въображение. Центровете на мозъка, отговорни за тези способности, са пряко свързани с пръстите и техните нервни окончания. Ето защо работата с пръсти е толкова важна.

Руски специалисти в детското развитие съветват, когато предлагаме на дете занимания за писане върху лист, да ги съчетаем с отпускащи за пръстите игри, за да могат те да си почиват. Играчките за баланс са подходящи за това. Чрез тях детето ще може да се разтовари от писането и да отпусне мускулите на ръката и пръстите.

Играчки, като описаните в статията може да закупите от магазин Умея – https://umeia-shop.com/

Играчки за баланс и координация

Развиващи играчки