3 години4 години5 години6 годиниКоледаНаправи си самПисане по контурУченици

Новогодишни / коледни късмети за писане по пунктир

Направи сам късмети за Коледа и/или Нова година.

Оцвети картинките, повтори по пунктира, изрежи лентите, прегъни, завий във фолио и сложи в баницата или питката за Коледа и/или Нова година.

Да включим и децата в еуфорията по приготвянето на празничната трапеза. Практично и полезно занимание, чрез което детето ще се почувства част от празника. А четенето на написаните от него късмети, ще му донесе радост и увереност.

Заниманието е за деца в предучилищна и начална училищна възраст, които се учат да пишат, но все още не могат самостоятелно да пишат думи и изречения.

Листата са разделени на ленти, които да се изрежат и прегънат като късмети. Всяка лента има картинка за оцветяване и дума или изречение за писане по пунктир

Думите за писане по пунктир са за по-малките деца в предучилищна възраст, а изреченията са за деца в начална училищна възраст, които имат вече опит с писането на букви и думи, а сега ще напишат първите си изречения, като следват написаните пунктири.

Забавно и полезно занимание за празничните дни.

Детето трябва да повтори пунктирите, да оцвети картинките, да изреже лентите и да ги прегъне. След това заедно завийте листчетата във фолио и поставете късметите на желаните места.

Шаблони за принтиране:

Разгледайте нашите електронни материали за активно учене, с които децата не са пасивни наблюдатели, а активни участници в образователния процес:

Писането по пунктир е много полезно занимание.

От една страна помага на децата да изградят и развият умения за писане, а от друга страна подобряват краснописа.

Повече за изграждането и развитието на умението за писане за деца в предучилищна възраст може да научите от статията:

Разгледайте и нашата серия за подобряване на краснописа: