Оцвети, изрежи и залепи до 5

Комбинирано занимание, което включва дейности по подготвка на ръката за писането. Също така са полезни за фината моторика и ориентацията в пространството на листа.

В съвременното ежедневие, което изобилства от игри с таблет и компютър, децата имат нужда от игри и занимания, които да развиват ръцете и пръстите. Мускулите имат нужда от ежедневни упражнения, за да се развиват по правилния начин и да подобряват сръчността си. Ако детето използва много пасивни играчки или играе често на телефон, таблет и компютър, то е задължително да осигурите ежедневни игри, които да повлияват фината моторика и сръчността.

Пасивни са играчките, които не стимулират детето да се развива – играчки с бутони, пеещи/говорещи играчки и др. Простите на пръв поглед игри/играчки, осигуряват на детето възможност да развива своя потенциал. Още по темата може да прочетете тук:

Играчки, насърчаващи децата да се развиват

В Умея ще намерите много развиващи занимания, които може да комбинирате и да създадете ежедневен режим с обучителни игри. Времетраенето на подобни занимания зависи от възрастта на детето. Повече може да прочетете тук:

Средна продължителност на развиващи занимания по възрасти

А в магазин Умея ще намерите обучителни и развиващи играчки, подредени по удобен за избор начин, както и описание към всяка, коeто да ви ориентира в избора.

Днешните работни листа включват дейности по оцветяване, изрязване и лепене. Те са под формата на игра, като същевременно осигуряват на детето възможност да се развива.

Едната част от листа е с картинка, която трябва да се оцвети, след това да се изреже по пунктира. Лентите трябва да се залепят в празните полета, като се спазват контурите на клетките и поредността на числата от 1-5.

Следните картинки са без оцветяване – само се изрязват и залепят:

Разгледайте още:

Играчки за формиране на навик за писане

Играчки за развитие на фината моторика